Een helikoptervlucht over de Grand Canyon: voor velen de ultieme bucket list ervaring!

Op onze website vind je alle informatie: TOP-10 helikoptervluchten, ervaringen en praktische informatie. Voor vrijwel elk budget is er een helikoptervlucht beschikbaar!

1. TOP-10 meest geboekte helikoptervluchten
2. Informatie Papillon Helicopters
3. Ervaringen helikoptervlucht Grand Canyon
4. Kosten van een helikoptervlucht
5. Praktische informatie

helikoptervlucht Grand Canyon landing

Helikoptervlucht Grand Canyon met landing

Helikoptervlucht Grand Canyon TOP-10

Het aanbod helikoptervluchten is zeer uitgebreid. Zo kun je de vlucht beginnen vanuit de Grand Canyon (Grand Canyon Airport) of Las Vegas.

Ook kun je een helikoptervlucht combineren met een landing in de Grand Canyon, een jeep tour, wandeling, boot tocht, diner, raften, kajakken, paardrijden of vliegtuig tour. Je verdwaalt in het grote aanbod!

Direct een overzicht van de 10 meest geboekte helikoptervluchten? Die vind je hier.

Papillon Helicopters

De grootste organisatie op het gebied van helikoptervluchten over de Grand Canyon is Papillon Helicopters.

Vluchten met Papillon zijn te boeken via de site van Papillon. Met een floot van ruim 50 helikopters en jaarlijks ruim 600.000 passagiers is Papillon een zeer gerenommeerd sightseeing bedrijf in de Grand Canyon!

Papillon biedt tientallen helikoptervluchten aan, zowel losse helikoptervluchten als een vlucht in combinatie met een andere mooie tour. Na het reserveren van je helikoptervlucht ontvang je de e-tickets in je mailbox.

> Rechtstreeks boeken bij Papillon Helicopters

Ervaringen Helikoptervlucht Grand Canyon

Jaarlijkse vliegen honderdduizenden mensen over de Grand Canyon. De online beoordelingen zijn lovend:

WAUW, waanzinnige ervaring en piloot deed het geweldig

Wat een beleving!!! Deze kan ik van mijn bucketlist afstrepen

Zeer vriendelijk onthaal van een ervaren piloten die veel uitleg heeft gegeven

Eigen ervaring

Jaren geleden mocht ik zelf een helikoptervlucht over de Grand Canyon maken.

We (mijn neef en ik) zaten beiden met griep in de helikopter. Het mocht de pret niet drukken, wat een fantastische ervaring! Hieronder vind je een aantal handige tips en praktische informatie.

Trek meerdere dagen uit!
Bij de voorbereiding hadden we nog geen benul van de omvang van de Grand Canyon en de vele sightseeing tours die het gebied te bieden heeft. Tip: trek meerdere dagen uit!

De Grand Canyon heeft zoveel te bieden: prachtige natuur, wandelingen, helikoptervluchten, raften en meer!

Ons hotel
Gedurende dagen in de Grand Canyon verbleven we in het Best Western Squirre Inn. Een eenvoudig hotel maar erg netjes en het ontbijt is goed geregeld. Het hotel ligt op ruim 4 uur rijden vanaf Las Vegas en de reis naar Grand Canyon Village duurt slechts een kwartiertje. Een uitstekende ligging!

Binnenvliegen Grand Canyon

We vliegen de Grand Canyon in!

Onze boeking
De keuze voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon bleek ondanks het enorme aanbod niet heel ingewikkeld. We hadden een strak budget en gingen voor één van de goedkopere tours: de Imperial Air Tour van Papillon. We betaalden in totaal 388 dollar, 194 dollar per persoon. Volgens de huidige wisselkoers komt dit neer op 157 euro.

E-tickets
De e-tickets met alle vlucht-informatie (vertreklocatie South Rim Terminal, tijdstip, meenemen van paspoort, etc.) ontvingen we een dag na het boeken. Indien je vlucht 24 uur van te voren geannuleerd wordt krijg je het volledige aankoopbedrag terug, erg netjes. Gelukkig hebben we hier geen gebruik van hoeven maken!

De vlucht
Na een korte check-in op de kleine South Rim Terminal (volop parkeergelegenheid!) konden we al vrij snel “boarden”. De eerste 5 kilometer vlieg je over een uitgestrekt bos, waarna je vrij plotseling in de diepe kloof van de Grand Canyon vliegt. Een bizarre en fantastische ervaring, waarbij je je realiseert: dit was die 194 dollar dubbel en dwars waard.

Ervaren piloot
Multitasken bleek voor onze vrouwelijke piloot geen enkel probleem; naast het besturen van de 6-persoons helikopter verstelde ze uitvoerig over het ontstaan van de Grand Canyon en de vele highlights. Het zal dagelijkse kost voor d’r zijn, de helikopters met toeristen vliegen af en aan. Jaarlijks maken ruim 600.000 toeristen gebruik van de tours van Papillon.

Voornemens om een vlucht te boeken? Dit staat je te wachten:

Kosten helikoptervlucht Grand Canyon

Voor praktisch ieders budget is er een geweldig helikoptervlucht beschikbaar!

Goedkope helikoptervlucht Grand Canyon
Prijzen van de helikoptervluchten starten vanaf ongeveer 199 dollar per persoon voor een helikoptervlucht van 25 minuten, een mooie duur om een goed beeld te krijgen van de indrukwekkende Canyon. Daarnaast biedt een dergelijke helikoptervlucht meer dan voldoende mogelijkheden voor het maken van foto’s en filmpjes.

Helikoptervlucht Grand Canyon 70 minuten + landing
Voor mensen met een hoger budget zijn er meer mogelijkheden, bijvoorbeeld het maken van landing in de Grand Canyon. Daarnaast is de duur van dergelijke vluchten langer waardoor het ook mogelijk is om meer van de Grand Canyon en omgeving te bekijken, bijvoorbeeld de Hoover Dam, de grootste dam van de Verenigde Staten.

Helikoptervlucht + boot tour
Complete dag-vullende tours zijn de top of the bill tours uit het aanbod van Papillon Helicopters, waarbij een helikoptervlucht over de Grand Canyon gecombineerd is met een landing op de bodem van de Canyon, een champagne-picnic, boottocht en hotel pick-up en drop-off in Las Vegas .

Helikoptervlucht Grand Canyon

Helikoptervlucht Grand Canyon

Praktische informatie

Er zijn een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Onderstaande zaken hebben betrekking op een boeking bij Papillon Helicopters.

  • Binnen 48 uur na je reservering ontvang je een E-Ticket voor je vlucht. E-Ticket niet ontvangen? Mogelijk is deze in je spam-map gekomen. Zo niet, neem dan contact op met papillon via RES@PAPILLON.COM.
  • De check-in tijden zijn te vinden op je E-Ticket.
  • Neem je paspoort mee naar het vliegveld.
  • Een tour inclusief een pick-up vanaf het hotel? De bus rijdt langs vrijwel alle grote hotels aan de Strip en Downtown Las Vegas. Opgehaald worden vanaf een privé-verblijf is niet mogelijk, enkel vanaf grote hotels.
  • Je Papillon vlucht onverhoopt annuleren? Tenzij anders vermeld kunnen tours gewijzigd of geannuleerd worden tot 24 uur voor vertrek zonder boete. Annuleringen binnen 24 uur voor vertrek worden niet terugbetaald. Bekijk hier de volledige annuleringsvoorwaarden.
  • Je mag een flesje water meenemen aan boord van de helikopter. Het is niet toegestaan om het flesje gedurende de vlucht te openen.
  • Foto- en videocamera’s zijn toegestaan aan boord!