Grand Canyon

Hoover Dam Amerika

Hoover Dam

Bezoek de indrukwekkende Hoover Dam Wie naar de Grand Canyon afreist kan niet om de Hoover Dam heen! Helikoptervluchten, bus tours en vervoer met eigen huurauto leiden je allemaal langs…

Grand Canyon informatie

Omvang van de Grand Canyon

De Grand Canyon in Amerika is een grote kloof (canyon) in de staat Arizona. Gedurende miljoenen jaren is de kloof ontstaan door de stromingen van de Colorado River die dwars door de Grand Canyon loopt. De Grand Canyon is op zijn langst maar liefst 446 kilometer en de breedte varieert tussen de 15 en 29 kilometer. De Canyon bereikt een diepte van ruim 1.800 meter en is enorm indrukwekkend om vanaf de rand (de Rim) te bewonderen. Jaarlijks bezoeken 5 a 6 miljoen mensen dit bijzondere stuk natuur in de Verenigde Staten.

De South Rim

Het populairste gedeelte van de Grand Canyon is de South Rim. Aan de South Rim vind je de plaatjes Tusayan en Grand Canyon Village met allerlei faciliteiten, zoals hotels, een vliegveld en een Visitor Center. Daarnaast heb je aan de South Rim vele prachtige uitzichtpunten en starten hier veel hikes die afdalen in de Grand Canyon.

De North Rim

De North Rim is veel minder toeristisch dan de South Rim. In tegenstelling tot de South Rim is de North Rim in de wintermaanden – van halverwege oktober tot halverwege mei – gesloten in verband met zware sneeuwval. Bekijk de actuele openingstijden van de Grand Canyon North Rim op de website van Nationale Park Service. De North Rim ligt op een hoogte van 2.438 meter, stukken hoger dan de South Rim (2.100 meter hoog). Hierdoor is de tempartuur lager en vind je er meer groen. Slechts 10% van de toeristen bezoekt de North Rim ten opzichte van de South Rim. Voor de natuurliefhebber is de North Rim absoluut de moeite waard om te bezoeken!

De Grand Canyon en toerisme

Veel toeristen bezoeken de Grand Canyon tijdens een rondreis door West Amerika. De Grand Canyon ligt op rijafstand van andere prachtige nationale parken zoals Bryce Canyon, Death Valley en Yosemite National Park. De meeste toeristen bekijken één of een aantal mooie uitkijkpunten en maken een wandeling. Dit is een hele leuke en duurzame manier om de Grand Canyon te ervaren. Andere toeristische attracties zijn het IMAX Theatre, een boottocht over de Colorado River, een bezoek aan de Grand Canyon Skywalk of een spectaculaire helikoptervlucht over de Grand Canyon.

Wat kost het bezoeken van Grand Canyon?

Om Grand Canyon National Park te bezoeken heb je een Park Pass nodig. Deze kun je aanschaffen bij de ingang van het nationale park en is geldig voor zowel de North- als South Rim van de Grand Canyon. Een Park Pas voor één auto met een geldigheidsduur van 7 dagen kost 35 dollar. Je kunt natuurlijk ook wandelend of per motor de Grand Canyon bezoeken, bekijk alle actuele tarieven per vervoersmiddel op de website van National Park Service. Ga je meerdere nationale parken bezoeken tijdens je rondreis door West Amerika? Koop dan de Annual Pass voor 80 dollar. Deze pas is geldig voor het hele gezin, geeft je toegang tot alle nationale parken en is 12 maanden geldig.

EnglishGermanFrench